2012. április 4., szerda

Húsvéti játékok


Készítettem pár mókás arcot a Húsvét jegyében, amivel tanulni és játszani is lehet.
1./ Kik tartoznak egy családba? Találjuk meg a családtagokat!


A család három tagú: tojás + csibe + tyúk


Az azonos jellel ellátott tagok alkotnak egy családot. Nagyfokú koncentrációt igényel a gyermek részéről, fejleszti a megfigyelőkészséget és jól szűrhető általa a diszlexia. 2./ Keresd meg a csillaggal jelölt  tyúk ikertestvérét!


Miközben keresgélt, megbeszéltük, hogy a félre tettek, miért nem lehetnek. Mert másfelé néz a lába, mert más színű a taraja stb.3./ Csibesor emlékező


Letakarom a csibéket. Emlékszel melyik volt az utolsó csibe, melyik volt a második, a zöld és a narancssárga között milyen csibe volt, a zöld pöttyösnek volt haja, hányadik volt a hullámos csibe a sorban stb.?


Aztán játszottunk igaz-hamis játékot. Igaz, hogy a pöttyös csibéknek van haja, igaz, hogy a kockás csibe lila stb.?

4./ Számoljunk csibékkel, tojásokkal, tyúkokkal!


 Keresd meg a csibék társait!


 5./ Monotónia tűrés bárányokkal

 
Azokban az iskolákban ahol felvételi eljárás során veszik fel az elsős gyerekeket gyakorta előfordul a monotónia tűrés vizsgálata. Ennek a szellemében készítettem ezt a feladatot.


Én bevallom kicsit ideges lettem a végére:-) de a gyermek egy híján megtalálta az összeset, sőt egyszer hibázott és azt észrevéve ki is javította.

6./ Tréfás nyuszi rajzoló lazításként


Szükségeltetik hozzá: 1 papír, 1 dobókocka és egy előre rajzolt nyuszifej/játékos

 
Ha 1-t dobsz fület rajzolsz, ha 2-t orrot, ha 3-t szemet stb. Az elején egyezzetek meg hány dobásra játszotok (30, 40, 60-minél többet dobtok, annál viccesebb lesz a kép).


Mókás nyúl a végén, sok répával:-)

2 megjegyzés:

sucika írta...

Nagyon tetszenek az általad feltett ötletek, kár, hogy csak most láttam meg, mert szünet után már aktualitását veszti. De el fogom készíteni, mert lesz még jövőre is húsvét.

Apróságok írta...

Köszönöm.