2012. szeptember 12., szerda

Gyárlátogatás

Érdekes programra voltunk hivatalosak a hétvégén. A százhalombattai erőmű nyílt napra invitálta az érdeklődőket.Barátunk, aki ott dolgozik vezetett körbe minket és mesélt a kulisszatitkokról.

 
Most persze joggal kérdezitek, mi olyan érdekfeszítő egy erőműben? Tulajdonképpen semmi. Talán csak az, hogy Örsnek a nagypapája (apa édesapja) itt dolgozott mérnökként. Sajnos a kisfiúnk nem ismerte, s mivel fontosnak tartjuk, hogy megismertessük vele a múltat, az őseit, ezzel is kicsit közelebb kívántuk hozni a nagypapája emlékét.
 

 

Azért a fiúkat természetesen lekötötte a séta:-))) Elég érdekes volt így belülről látni ennek az óriási gyárnak a működését.





 

Természetesen lenyűgöző volt az irányítóterem is ahol, mindent a számítástechnika vezérelt. Örs olyan apróságokra is figyelt (ami nekem persze fel sem tűnt volna), hogy a rengeteg monitorhoz csak egy egér tartozott:-))))A védősisakot annyira nem szerette, mert nem volt a méretében:-)))(nem is értem miért?:-))) és mindig lecsúszott. De a legjobban azt nehezményezte, hogy apa már sokszor mutatta neki a kéményt, amire a nagypapája felmászott. S valamiért a gyárlátogatást ő összekapcsolta a kéménymászással:-)))Persze ezt nem lehetett, ezért kicsit el volt kenődve, de összességében véve nagyon élvezte ezt a kivételes alkalmat.






2 megjegyzés:

gloria írta...

Hű, de szuper férfias program, bár eme fajta gyárlátogatásokat én is nagyon kedvelem!
Szerintem ez Gábornak is nagy élmény lehetett. A fiának megmutatni, hol tevékenykedett az édesapja!

Glóri

Apróságok írta...

Pont ez volt a cél és úgy érzem sikerült:-))))