2012. október 29., hétfő

Készségfejlesztés legó emberkékkel

Nyílt egy új legó bolt Budapesten. És miután otthon dúl nálunk a legó "őrület" meg is látogattuk, persze csak  "nézelődő" szándékkal. De azért egy legós francia kártya pakli becsúszott a kosárba.
Nézegettem a lapok hátát díszítő legó figurákat és arra gondoltam milyen jó készségfejlesztő játékot lehetne ebből kialakítani. Lefénymásoltam pár kártyalapot majd kivágtam a színes emberkéket és több fajta feladatlapot készítettem a segítségükkel.


Az egyik típusú feladatsorral az irányokat gyakoroltuk: Karikázd be azokat a legó embereket, akik a jobb kezüket emelik fel! Karikázd be azokat a legó embereket, akik balra mennek! stb.


A másik típusú feladatsorral számoltunk.
Szerepelt két  kép összehasonlítása is. Itt nem az volt a legnehezebb, hogy a gyermek megtalálja, miben különbözik a második kép az elsőtől (mert ez könnyedén ment), hanem a pontos magyarázatot kellett gyakorolni, pl.: A második kép harmadik sorának második emberkéje nem olyan színű, mint az első képen stb. A második kép utolsó sorának negyedik figurája a bal kezét emeli fel, míg az első kép utolsó sorának negyedik figurája a jobb kezét. Gyakoroltuk az igaz-hamis állítást is (és persze nem csak ezt gyakoroltuk általa). Igaz, hogy a második kép harmadik oszlopának az első figurája zöld? stb.
És egy kis memóriafejlesztés:-))) Nézd meg jól az emberkéket! Most letakarom. Hány emberkét láttál? Tegyél ennyi legó kockát az asztalra! Volt köztük lila? Hány emberke hajolt előre? stb.

 Jót játszottunk és sokat tanultunk. Mire nem jó egy pakli legós francia kártya!?:-)))
2 megjegyzés:

Mariann írta...

Ezt nem tudom letölteni valahonnan? Nagyon tetszik és szerintem zalánnál is tuti nyerő lenne!

Mariann írta...

Válaszoltam neked a blogon a letöltéssel kapcsolatban. Láttad már?
Ezt esetleg fel tudnád tenni data-ra?