2011. november 27., vasárnap

Kultúrális ajánló

 Szeretném a figyelmetekbe ajánlani az alábbi programokat, amelyek nagyon tetszettek nekünk:

Benedek Elek: Világszép nádszálkisasszony - Új Színház

Minimál díszlettel, különösen jó színészi játékkal, klasszikus mese, kicsit nagyobb gyermekeknek, bár a mi alig 5 évesünk nagyon élvezte (köszönhetően színházba járó múltjának és anya ráhangoló meséjének:-). A ló (aki gebe, majd később paripa) különösen mély nyomokat hagyott bennünk. A fogazatán és a mimikáján kívül semmi sem jelezte négylábú mivoltát, mégis az egyik legkifejezőbb figurája volt a történetnek.
 



 Fazekas Mihály: Lúdas Matyi - Madách Színház



Vidám, zenés darab a klasszikus történet feldolgozásával, rengeteg humorral. A libák elképesztőt alakítottak, főleg Galiba Liba:-))) Azt hiszem a szülők legalább olyan jól szórakoztak, mint a gyerekek!



Perrault: Csizmás Kandúr - Budapesti Bábszínház

Ezt a darabot már régóta készültünk megnézni. Örs rendszeresen megjegyezte, hogy mikor megyünk már a Csizmás kandúrra. Igazából nem is tudom honnan hallott róla, mert én nem emlékszem, hogy meséltem vagy szóba hoztam volna. Szép és igényes kiállítású darab. A varázsló óriás kicsit félelmetes benne, több kisebb gyermek megijedt tőle és sírt. Bár azt hiszem eleve 5 éves kortól ajánlják.



Tititá- Nemzeti Táncszínház

Kalandra fel Ritmusországba, hol taktusra jár a gyerekek keze, feje, lába! Tititá, tátiti, gyertek velünk játszani! Itt minden kipróbálható, fazék, födő, fakanál megszólaltatható! Hallasd a hangod, dobogjon a lábod, üsd össze a tenyered, soha meg nem bánod!” – így szól a kikiáltó, aki nem más, mint Novák Péter, az előadás főszereplője, mozgatója, ceremóniamestere. Elsősorban arra hívja fel figyelmünket az interaktív előadás, hogy a hétköznapjainkban mennyi zaj vesz bennünket körül, de ez mind átfordítható zenévé. Zenével kelünk reggel és zenével fekszünk este. Mert a zene jó, mert a zene szép és mert a zene kell!

Nemcsak a műsort ajánlom szívesen, de felmehetünk Siklóval a várba és a darab végén még a kivilágított Budapestben is gyönyörködhetünk. Átsétálhatunk a csodálatos Lánchídon. Megérkezve a Deák térre elvegyülhetünk a sétáló utca és a Vörösmarty téri Adventi vásár forgatagában, amelynek különös hangulata újra és újra  elvarázsolhat bennünket (csak ne lennének mindig olyan sokan:-)))


Nincsenek megjegyzések: