Bizonyára mindenkinek van egy jól bevált padlizsánkrém receptje (nem is csoda, hiszen különösen finom tud lenni és a jótékony élettani hatásairól akkor még nem is beszéltünk) , a mienk a következő:
Végy 2 db padlizsánt
1 db vöröshagymát
2 db kisebb paprikát
2 db kisebb paradicsomot
+ só, őrölt bors, fokhagyma (krém, por v. tört), chili por, olívaolaj.
A padlizsánt, vöröshagymát, paprikát, paradicsomot ketté vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és forró sütőbe helyezzük. Addig sütjük, amíg a zöldségek teteje jól megpirul, kicsit oda kell sülnie, mert attól kap egy pikáns ízt:-))) Mikor kész, botturmixszal pépesítjük és a fenti fűszerekkel + kevés olívaolajjal ízesítjük. A padlizsán héját természetesen nem használjuk fel. Paradicsomból először csak egyet tegyünk hozzá, mert némelyiknek nagyon domináns íze van (ez a fokhagymára és a chilire is igaz), így elnyomja a padlizsánt. Érdemes többször kóstolgatni készítés közben.Lehűtve, pirítóson tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése