2012. június 6., szerda

Padlizsánkrém

Bizonyára mindenkinek van egy jól bevált padlizsánkrém receptje (nem is csoda, hiszen különösen finom tud lenni és a jótékony élettani hatásairól akkor még nem is beszéltünk) , a mienk a következő:

Végy      2 db padlizsánt
          1 db vöröshagymát 
          2 db kisebb paprikát
          2 db kisebb paradicsomot
         + só, őrölt bors, fokhagyma (krém, por v. tört), chili por, olívaolaj.



A padlizsánt, vöröshagymát, paprikát, paradicsomot ketté vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és forró sütőbe helyezzük. Addig sütjük, amíg a zöldségek teteje jól megpirul, kicsit oda kell sülnie, mert attól kap egy pikáns ízt:-))) Mikor kész, botturmixszal pépesítjük és a fenti fűszerekkel + kevés olívaolajjal  ízesítjük. A padlizsán héját természetesen nem használjuk fel. Paradicsomból először csak egyet tegyünk hozzá, mert némelyiknek nagyon domináns íze van (ez a fokhagymára és a chilire is igaz), így elnyomja a padlizsánt. Érdemes többször kóstolgatni készítés közben.Lehűtve, pirítóson tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések: