2012. július 22., vasárnap

Tábori játékok

Folytatva a korábbi eszmefuttatást...szerencsére a gyermek kitűnően érezte magát!!! Hálás köszönet a rájuk felügyelő felnőtteknek, akik mindent megtettek, hogy gazdag és kellemes élményekkel térjenek haza!!! Kb. a harmadik éjszaka tudtam nyugodtan aludni, miután a rendszeres esti telefonos beszámolók, amik az óvónénijével zajlottak, arról tanúskodtak, minden rendben és bár természetesen hiányzunk neki, de vidám, kiegyensúlyozott és nagyon ügyes, talpraesett. Összesen két kisebb hullámvölgy volt: először amikor megkapta a levelünket és másodjára valami fiúk közötti konfliktusból kifolyólag, amikor is beszaladt a szobába, elővette a fényképünket, ráborult és két percig sírdogált. Mégis mennyire jól végződött minden, mi sem bizonyítja jobban, hogy már a megérkezéskor biztosította magát arról jövőre is mehet táborozni:-)))
A tábor témája az erdei talaj élővilága volt. Kiemelten 4 dologgal foglalkoztak: tücsök, hangya, őzláb gomba, cickány. Még a tábori szülői értekezleten kérték a nevelők, hogyha lehet a nyáron foglalkozzunk mi is ezekkel, illetve keressünk hozzá képet, verset, mesét stb. Mire elérkezett a táborozás időpontja jelentős kis anyag gyűlt össze. A mi gyűjteményünkben a következő szerepelt:
Dalok         Gryllus Vilmos / Hangyák
              Gryllus Vilmos / Gomba dal
              Gryllus Vilmos / Kis tücsök
              Gryllus Vilmos / Erdei pocsolya

Mesék      Vlagyimir Szutyejev: A gomba alatt (Vidám mesék)
           Jean de La Fontaine: A tücsök és a hangya
           Maros Krisztina: Tücsök a Holdon
      Bartos Erika: A gomba kalapja (Bogyó és Babóca kertészkedik)
         Bartos Erika: A tücsök eltörött hegedűje (Bogyó és Babóca zenél)
            Csukás István: A téli tücsök meséi
            Mi? Micsoda? - Junior sorozat: Az erdő
            Mit? Miért? Hogyan? -Ravensburg sorozat: A rovarok

Versek        Pákolitz István: Hangya
              Zelk Zoltán: Az okos tücsök

Játékokat is igyekeztünk készíteni a témához. 36 db-os hangya memória játékot.






Készült még egy kedves tojástartós játék:-)))

 
Egy kidíszített 10-es tartóba beleragasztottunk képeket. Szükségünk volt még egy kavicsra.


Lecsuktuk a dobozt és jól megráztuk. A kis kő megpihent valamelyik képen. Ezt jelöltük a lapunkon. A küldetés összegyűjteni a megadott figurákat. Akinek előbb sikerül az győz!


A következő pedig egy monotóniatűrés, koncentráció fejlesztéséhez kiváló kis játék. A hangyák katonás rendben állnak, csak néhány lóg ki a sorból. Keressük meg a rosszcsont hangyákat!



A kedvencünk pedig ez a memóriát, figyelmet fejlesztő nagyon vicces feladvány (legalábbis mi rendre elnevetjük:-)))El kell végezni az ábráknak megfelelő feladványokat! Cickánynál tapsolni, tücsöknél füttyenteni, gombánál bólintani, hangyánál dobbantani, fánál csettinteni kell. Aki elrontja kiesik! Ha már nagyon jól megy a játék, lehet mérni is az időt. Ki képes egy sort gyorsabban, hibátlanul befejezni?



Gyűjtöttünk még pár ide vágó közmondást, találós kérdést is. Majd az egészet albumba fűztük (mondjuk a tojástartót csak mellékeltük:-)))










 

Nincsenek megjegyzések: