2013. március 11., hétfő

"Huszár" dob

Íme a huszárok bevonulását segítő dobosok hangszere:-)))
Anyagszükséglet: piros és fehér karton, fekete hímző fonal, hurkapálca, fehér hungarocell golyó, ragasztó, cellux, tűzőgép.
A piros kartont a kívánt méretre vágjuk, majd körbe hajtjuk és tűzőgéppel mindkét végét megtűzzük. A szélek találkozásánál mi végig is ragasztottuk. Ezután kimérjük a fehér kartonra a két tetőt, majd kb. 3 cm sugarakat rajzolunk a kör szélére (mi nem méricskéltük csak úgy találomra lettek nagyjából egyformák, de persze precízen is meg lehet szerkeszteni).
Ezután átlósan feldíszítettük a hímző fonállal ( a szélénél mindig letűztük). Aztán a nemzeti színű szalagot is belefűztük. Ezután kivágtuk és ragasztottuk a dob alját és tetejét. Ha van jó erős folyékony ragasztó, akkor érdemes azzal csinálni, mert esztétikailag szebb látványt nyújt. Nekünk sajnos nem működött, persze lehet, hogy a fényes piros karton is akadály volt. Mi végül celluxszal rögzítettük a sugarakat. 
A dobverőkhöz 2 db fél hurkapálcát és 2 db hungarocell golyót használtunk fel. Nagyon jó hangja lett. Persze azért vigyázni kell, mert túl erős püffölést nem bír ki:-)))mondjuk nem is ez a funkciója.







Nincsenek megjegyzések: