2012. március 9., péntek

Mánia

Be kell vallanom könyv mániákusok vagyunk. Így családilag, együtt és külön-külön is. A könyvesbolt az egyetlen hely, ahol még apát is beleértve mindenki képes órákat eltölteni türelmetlenkedés nélkül:-))) Szeretünk olvasni és ha csak időnk engedi könyvet veszünk a kezünkbe. Büszkék vagyunk, hogy a gyermekünk is így fordul a könyvek felé. 


 Aki korán kezdi...:-)))

Mégis természetes neki, hogy ha elutazunk mindig pakol magának a játékokon kívül könyvet is vagy ha várakoznunk kell orvosi rendelőben, ha buszon utazunk is van velünk. Szerencsések vagyunk, mert egyenlőre nem rohanós kapkodós reggeleink vannak, így nemcsak este és napközben, de e korai időpontban is van lehetőség elolvasni egy-egy fejezetet vagy rövidebb mesét. Ma már annyira fogékony az angol nyelvre, hogy az ismertebb és általa kedvelt  történeteket így is szívesen meghallgatja. Két könyvet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Mindkettőt kedves angol barátunktól kaptuk, azzal az ajánlással, hogy az angol gyerekek nagy kedvence. Bizony nem véletlenül, mert mi is megkedveltük azonnal a bájos történeteket és a vidám, színes jópofa rajzokat. Külön kiemelendő, a kiváló humor, amely minden gyermeket és felnőttet kacagásra késztet  :-))))


Julia Donaldson: The Gruffalo

Ez a könyv magyar nyelven is kapható. Egy barna kisegérről szól, aki az erdőben sétálva megdöbbenve tapasztalja, hogy bizony mindenki őt szeretné felfalni. Ezért kitalál magának egy félelmetes képzeletbeli társat, Graffalót. Jól kineveti a rókát, a baglyot, a kígyót hiszékenységükért, mígnem szembetalálkozik az általa leírt szörnnyel. Graffaló pedig szeretné megkóstolni a barna kisegeret:-))) A végét nem mesélem el, mert akkor nem lenne érdekes, hogy mit eszelt ki az egérke, hogy megmeneküljön szorult helyzetéből. A BBC1 készített belőle lenyűgöző, humoros mesefilmet.

Andy Cutbill: The cow that laid an egg

Ezzel a könyvvel még nem találkoztam magyar nyelven. Egy bűbájos Marjorie nevű tehénről szól, aki nem érzi magát elég érdekesnek, mert nem tud biciklizni, se kézen állni. A tyúkok megsajnálják és kieszelnek egy furcsa megoldást, amitől a tehén egycsapásra szenzációs lesz:-))) A könyvnek van folytatása is, amelyeket még nem sikerült beszereznünk, de hamarosan...

Kellemes olvasást mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: