Citromos csirke, pirított mandulás rizzsel:
Végy egy adag csirkét. Én 6 db csontozott csirke felső combból készítettem, de bármelyik kapirgáló alkatrészből működik (bár szerintem a mell száraz hozzá:-)))) Libazsíron lepirítottam a megsózott húst, majd kevés vízzel felöntöttem és puhára pároltam. Mielőtt teljesen megpuhult ráreszeltem egy nagy citrom héját. Majd tejfölös habarással megbolondítottam. Végül a koronát másfél citrom levével tettem fel rá (bár aki először próbálkozik vele lassan haladjon 1/2 majd 1 citrommal:-))). A körethez kifőztem a rizst és amíg puhult megpirítottam serpenyőben a szeletelt mandulát. A díszítés magáért beszél: citromkarika és (citromfű helyett, mert az nem volt otthon:-))) petrezselyem levél. Száraz, gyümölcsös aromájú fehérbort ajánlanék hozzá. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése